Kezdőlap  /   Testsúly kontrol   /  Mi az elhízás?

Mi az elhízás?

Az <em>Egészségügyi Központ</em> cikkeAz Egészségügyi Központ cikke

© Ines Obregon (2021-07-08)
Mi az elhízás? Globálisan elhízás az egyik fő oka az egészségügyi problémák. Ez az a jelenség, amely magában foglalja a felhalmozódása zsír egy személy szövetek, ezzel téve szert a túlsúly, és válnak túlsúlyos. Kutatás azt mutatta, hogy egy megdöbbentő, 45-70 %-a felnőtt lakosság a világ túlsúlyos vagy elhízott. A világon az elhízás gyakorisága majdnem megduplázódott 1980-tól 2008-ig. Azonban ez komoly aggodalomra ad okot, hogy a világ nagy.

Elhízás és a betegségek

Az elhízás növeli a több pusztító és legyengítő betegségek. Ezek közé tartozik:

  • Ízületi gyulladás
  • Szív-és érrendszeri betegségek
  • Magas vérnyomás
  • Rosszindulatú daganatok, mint a vastagbél, prosztata, mell, valamint a hasnyálmirigy-rák.
Azonban vannak bizonyos mögöttes betegségek vagy betegségek, amelyek néha hozzájárulhat a testtömeg-gyarapodás , mint a hypothyreosis (pajzsmirigy-alulműködés). Elengedhetetlen megérteni, hogy egészségügyi zavarok, mint ez általában nem okoz probléma, ha megfelelően ellenőrzi súlyát a megfelelő gyógyszerekkel.

Mi az elhízás?

Mi az elhízás? Elhízás azonosítja , amikor az egyén testtömeg-index (BMI) harminc vagy magasabb. Alapvetően a testtömeg-index egy személy úgy kell kiszámítani, a tömege, kilogrammban (kg) elosztjuk a magasság méterben (m) test négyzet.

Egy személy testsúly alapján becsülték meg az alábbi grafikon:
BMITESTSÚLY
18,5 alattSoványság
18,5-24,9Normál
25.0 29.9Túlsúly
30.0 34.9Elhízott osztály azt
35.0 39.9Elhízott (II. osztály)
40.0 és magasabbRendkívül túlsúlyos (III. osztály)

Az elhízás okai

A fő oka az elhízás , a túlzott kalória-bevitel, mint ilyen egyedi burns. Ennek eredményeként a szervezet tárolja a felesleges bizonyos szövetekben elhízáshoz vezetnek. Azonban elhízás már ismert, hogy több feltételek, valamint a tevékenységek által okozott. Ezek lehetnek, viselkedési, genetikai és hormonális hatások. Alapvetően a fő elhízás okai:

Inaktivitás: az egyén, aki nem aktív megfosztja a test kalóriát égető rendszer. Azonban a mozgásszegény életforma van magas ételek magas kalória bevitel mindennapi ég a kalória keresztül gyakorlatok, valamint a szokásos tevékenysége nélkül.

Egészségtelen étkezési szokások: az egyén, aki, hogy éget több kalóriát fogyaszt, tt elengedhetetlen megérteni, hogy a testtömeg-gyarapodás elkerülhetetlen.

Ha elhízott, csökkenhet az általános életminőség. Nem lehet csinálni a dolgokat, hogy nem, többek között részt élvezetes tevékenység. Esetleg elkerüljék a nyilvános helyeken. Az elhízott emberek is kaphatja meg a hátrányos megkülönböztetés.

Más tömeggel kapcsolatos kérdések, az életminőséget befolyásoló közé tartozik:

  • Depresszió
  • Fogyatékosság
  • Szexuális problémák
  • Szégyen és a bűntudat
  • Társadalmi elszigeteltség
  • Alacsonyabb munka megvalósítása
Hogyan csökkentse a zsírt és elhízás kezelésére? 


comments powered by Disqus