Egészségügyi Központ

Egészségügyi Központ

Nemzetközi Egészségügyi Hálózat

Kezdőlap  /   Szépség és egészség  /  Felnőtt hormonális akne

Felnőtt hormonális akne

Az Egészségügyi Központ cikke

Felnőtt hormonális akne Szakemberek azt mondják, hogy az akne okozza a hormonok, de voltak ennek a jelenségnek a mai napig nincs komoly vizsgálatok. Végzett kutatás nemrégiben megállapította, hogy szinte 50 % az összes nők találkozás felnőtt akne breakouts egész héten a menstruációs ciklus előtt.

Mi érdekes körülbelül felnőtt hormonális akne , az a tény, hogy nem tudja kezelni a szokásos terápiás módszerekkel. Aktuális antibiotikumok és a lokális retinoidok hiábavalók, ebben az esetben. Figyeljen az alábbi tények hormonális akne azonosítására:

  • Akne történt először felnőtt korban;
  • Akne kitörés erősödő előtt menstruáció;
  • Jelentés a szabálytalan menstruációs időszakok;
  • A faggyúmirigyek arc területén;
  • Hirsuties (emelt szint haj-ra arcod, vagy akár haj szokványosnak helyeken);
  • Néhány férfi hormonok a vérben megnövekedett szintje.

Okai a hormonális akne

Akne hormonális hatás által kiváltott kezdődik a 20-25 év, néha lokális Teens és időnként érett nők lehet ez. Felnőtt akne pattanások általában az arcon jelennek meg, különösen az állát, és állkapocs. De néha vannak a mellkas vagy a hát akne nyomot. Függetlenül attól, hogy az a tény, hogy hormonális befolyásolja felnőttkori pattanások ritkán súlyos, és általában nyilvánul meg kis gyulladásos csomókat és papulák, a betegségben szenvedő nők meg nem tud segíteni, de csoda: Hogyan kezdje?

Köztudott, hogy a mellékvesék elkezdhet az androgén dihydroepiandrosterone szulfát (DHEAS), amikor mi még mindig gyerekek, a 10 éves. Is a kitörés a pubertás on két további androgének, az úgynevezett "férfi" hormonok, a dehydrotestosterone (DHT) és a tesztoszteron, elkezd dolgozni a női szervek. Minden serkentik a faggyúmirigyek, hogy több a bőr természetes olaj, illetve a faggyú.

Ezért olyan sok tizenéves szenved a zsíros bőr és akne. És a fiúk, akik több "férfias" hormonok, szenved bánat akne gyakrabban, mint a lányok. Tinédzser akne könnyen kezelhető. A hormonok szintje nagyon rugalmas, a fiatal szervek. Elsőként adott kezelésnek a legtöbb esetben segít, és tartalmaz benzoil-peroxid, orális antibiotikumok által támogatott, valamint az aktuális retinoidok. De a kezdeti javulás után jöhet egy időszak, amikor a hormonális megváltozik, és a test leáll, reagál a terápiára. Ebben az esetben meg kell változtatni a kezelési eljárás.

Felnőtt hormonális akne

Míg egyes felnőttek kezdheti, fejlődő kezdve csak a 20-as vagy 30-as években pattanások, bizonyos mennyiségű úgy tűnik, hogy soha nem kinövi, halad a felnőttkort, az azonos breakouts. Ez történik, hormonális szintváltozásai miatt. Amikor a nő közeledik a menstruációja, az ösztrogén szintje csökken. Ovuláció után a petefészkek progeszteront termel, és ez a hormon serkenti a faggyúmirigyek. Akne jön, mint az ennek következtében.

Egyes várandós nők hormonális okozta akne érint. A harmadik trimeszterben a faggyúmirigyek felemel olajtermelés, okozás gyakori breakouts. Vannak olyan nők, akik szenvednek akne kitörések menopauza után, mint a tesztoszteron szint lesz magasabb, míg az ösztrogén szintje csökken.

Mint te tud lát, felnőttek egész életét a pubertás, a régi évek során előfordulhatnak akne problémákra. Ezek a problémák nem eltűnhet a korral, és még rosszabb. Ha azt szeretnénk, hogy nagy eredmények elérése, a bőrgyógyász, aki segít fejleszteni a legjobb kezelési lehetőség a akne.

Tudjon meg többet a felnőtt akne termékek 


comments powered by Disqus